Degree-n Nano Infrarood

Degree-n Nano Infrarood warmtepanelen zijn van Nederlandse bodem en blinken uit door hun innovatieve en duurzame techniek: de nano infrarood stralingspanelen creëren een weldadige warmte, maar vragen naar verhouding weinig vermogen. Met panelen van slechts 100, 200 of 300 Watt vermogen, elk in een bescheiden formaat, worden verbluffende resultaten geboekt.

Degree-n Nano Infrarood panelen zijn bij uitstek geschikt om ruimtes (maar ook hele woningen, kantoren, verblijven) doorlopend te verwarmen. Als volwaardige vervanger van andere verwarmingssystemen, bijvoorbeeld een warmtepomp of de "klassieke" CV installatie. Voor het creëren van - kortstondiger - piekverwarming op specifieke plekken in een ruimte zijn deze panelen minder geschikt. Neem contact met ons op als u (vrijblijvend) advies wenst met betrekking tot uw specifieke warmtevraagstuk. 

Degree-n biedt maar liefst 12 jaar garantie op haar Nano Infrarood panelen.

 
 
 
 
 
 
Wat heb ik nodig aan IR warmte?

Van alle infrarood warmtepanelen wordt het elektrisch vermogen opgegeven in Watts. Daarnaast kijken we naar de inhoud van de ruimte die ze kunnen (of moeten kunnen) verwarmen en naar de oppervlakte (in verband met een geleidelijke en goede spreiding van de warmte). En of het gaat om "hoofdverwarming" of "bijverwarming".

Om een ruimte als geheel goed te kunnen verwarmen, is er een bepaald benodigd verwarmend vermogen nodig. Voor goed geïsoleerde ruimtes rekenen we doorgaans met 40-50 Watt per m³ inhoud. Voor badkamers, die doorgaans met veel keramisch materiaal zijn uitgevoerd (die de warmte minder goed opnemen), geldt al snel dat we met 50-60 Watt per m³ rekenen. Als de isolatie van mindere kwaliteit is, kunnen de waarden snel oplopen, soms naar wel 80 Watt per m³. 

Daarbij is voor het bepalen van de benodigde capaciteit (verwarmend vermogen) ook het aantal te installeren panelen (voor een goede spreiding in de ruimte) van belang. Het plaatsen van meerdere panelen met minder vermogen is vaak effectiever dan het plaatsten van een enkel paneel met veel vermogen.

Neem voor gericht advies (vrijblijvend) contact met ons op. Wij kijken graag met u mee aan de hand van een tekening, schets en/of foto's.